Kazakstan Resa Anmärkningar

Kazakstan  Resa  Anmärkningar

En nyligen dök land, en gång republik i före detta Sovjetunionen, är Kazakstan ett land med stor potential för turism. I söder, landet har monument av det förflutna, islamiska moskéer och madrassahs. Almaty, den södra huvudstaden, är en upptagen politiskt och ekonomiskt centrum, en stad med livligt nattliv och massor av sevärdheter. I norr, den Baikanur kosmodromen, lockar besökare som vill se de imponerande lanseringar av ryska rymdfarkoster.

De senaste århundradena har gett länderna av Kazakstan många historiska monument. Den mausoleum Khoja Ahmed Yasawi i staden Turkestan är ett unikt exempel på medeltida arkitektur. Många rum är grupperade kring en fyrkantig mausoleum hall, som omfattas av en av de största kupoler i Centralasien, arton meter i diameter. Den majestätiska byggnaden ingår i listan över UNESCO: s världsarvslista.

Sådana historiska och kulturella minnesmärken och mausoleer som Abat-Baytak och Aisha-Bibi, en begravningsplats i Karaman-Ata, palats komplex av Akyrtas och Baba-Ata, de gamla bosättningarna Koylyk, Issyk och Berel är av stort intresse för touristrs. Totalt har Kazakstan mer än 25 tusen monument av historia, arkeologi, arkitektur och monumentalkonst. Kazakstan är ett lågland land, kantad av berg. Ett exempel på en sådan lättnad är staden Almaty, där fönstren i husen har utsikt över topparna i Trans-Ili Alatau. Detta är ett populärt område för Tien Shan, berömd för sin skönhet av bergsskogar och alpina landskap. Omfattar område på nästan tusen kvadrat miles, det är Almaty Reserve finns här. Almaty området är väl känt för sina fruktodlingar där otroligt stora äpplen mognar. Bland de idrottsanläggningar, kan man nämna den berömda skridskobana Medeo i bergen.

Balchasjsjön är ett unikt naturfenomen, som är hälften färska och hälften salt, 600 kilometer lång och omgiven av sanddyner och öken betesmarker. En annan märklig naturlig attraktion är Lake Burabaj, beundrad för sina relikt tallskogar, bisarra skulpturer snidade från granit av regn och vind. I mitten av sjön, det stiger ovanför vattenytan en stenig ö som heter Zhumbaktas. Kusten är bevuxen med tall och björkskog. Kombinationen av berg, tallskogar och sjön skapar särskilda klimatförhållanden, därför en utväg känd för läkande lera och mineralvatten har öppnats här.

Kazakstan är inte bara ett friluftsmuseum, men också ett land med vackra naturliga attraktioner, såsom alpina ängar i bergen, den majestätiska landskapet i Charyn River Canyon och Lake Burabaj, som nämns i myter och legender. En av de vackraste hörnen av Kazakstan är Bayanaul nationalpark skapats för att skydda den unika floran och faunan i nordöstra delen av landet.

Den vackraste staden i Kazakstan är Almaty. Beläget nära Trans-Ili Alatau Berg, är det kännetecknas av ursprungliga arkitektoniska ensembler som kombinerar element av traditionell stil med de senaste byggnadskonstruktioner. Chimbulak bergssporter bas i en förort till Almaty lockar bergsklättrare, vandrare, skidåkare, söker skidbackarna med en betydande fallhöjd.

En av de mest spektakulära underverk av landet är Charyn River. Längs floden finner man en djup och pittoreska kanjon, medan skogarna i denna stora öken oas göra ett bestående intryck på resenären. Vattnet, vind och värme har gett stranden av floden underbara former, som liknar väggarna i den gamla staden. Rik flora och fauna, med gigantiska aska och popplar, över 300 fågelarter, 20 arter av amfibier och mer än 800 leddjur ge denna plats ett unikt utseende.

Posted by PER – Per är en heminredning konstruktion arkitekt och resa ofta. Hoppas du kommer att njuta av den här bloggen.

Categorised under Anmärkningar, Resa
Bookmark the permalink or leave a trackback.