Utforska Filippinerna Via  Bussresor

Utforska Filippinerna  Via  Bussresor

Bussresor är en ofta använd form av transport mellan filippiner. De flesta bussresenärer är från de lägre klass demografi eftersom skattesatserna är billigare för långt avstånd. En mindre antal medelklassen åka buss för att resa runt i landets stränder och andra stora attraktioner. Det är billigare än att ta en bil, med lokala bränslepriser regelbundet gå upp. Många bussbolag ger grupppaket, som lämpar sig för vänner på en road trip eller en arbets utflykt. Långt borta sträckor varar vanligtvis minst fyra timmar och saga en mellanlandning period av 30 minuter. Använd landning paus för att få din måltid och kissa.

Typer av bussar
Tre typer av bussar kan tas i Filippinerna. Prissättning högsta men mest bekväma att åka i de privata bussar. Privata bussar vanligen anlitade för grupp företag utflykter och gruppresor. Kostar mellanregister resor biljettpris är de nya luftkonditionerade bussar. Dessa luftkonditionerade bussar har en tv spela upp filmer för underhållning. De flesta lokalbefolkningen tar de äldre, icke luftkonditionerade bussar som går till provinsen. Buss rider utan TV har bara en radio för att hålla alla roade. Dessa icke-air con bussar ut det billigaste resepriserna. Den totala bussresan är Php 1,00 för varje 1 km.

Sköt Om Dig
Bussresor är oftast säker i Filippinerna. Men resenärer måste fortfarande tillämpar säkerhetsåtgärder under resor. Notera bussbolaget kontaktnummer och registreringsskylten. Ge dessa uppgifter till en familjemedlem. Medan du är på bussen, aldrig visa upp en stor mängd pengar eller flash dyra smycken, prylar, och andra tillbehör. Lokalbefolkningen och utlänningar både har lidit stöld, förlora dyra summor pengar och dyr elektronik. Under långa resor, avsätta Loose Change och små räkningar i fickan. För att undvika att locka oönskad uppmärksamhet, don enkla kläder och aldrig utstyra.

Bus Företag områden
Buss Chares runt Manila börjar på Php 15. Priset varierar beroende på bussens anläggningar och längd tillryggalagd sträcka. Busshållplatser i Greater Manila Area (GMA) återfinns inom följande områden:

1. FTI
2. Baclaran
3. Alabang
4. Pasig
5. Lanes
6. EDSA Shaw Boulevard
7. Ortigas Avenue
8. Las Pinas
9. Cubao
10. Novaliches

Posted by PER – Per är en heminredning konstruktion arkitekt och resa ofta. Hoppas du kommer att njuta av den här bloggen.

Categorised under Bussresor, Demografi, Filippinerna
Bookmark the permalink or leave a trackback.