Hemliga Ko Pha-Ngan: Den Thailändska Ön

Hemliga Ko Pha-Ngan: Den Thailändska Ön

I slutet av 1970-talet, Ko Pha-Ngan var en ren paradis som vinkade den vane. Dess oskyldiga dagar kan vara långt borta, men låt inte det avskräcka dig: denna thailändska golf ön erbjuder mycket mer utanför fullmåne parterna som gjorde det berömda.

Lindz Graham

Undvik fullmåne och de mindre men fortfarande vild halv-moon party perioder och öns charm är aktualiseras, väntar prospektering och upptäckt. Det är lättare att få ett rum, priserna är mer rimliga och det finns långt färre människor på ön, vilket innebär en större chans att eking ut ensamhet och lugn.

Stränder

Ko Pha-Ngan är fylld med härliga vikar, och stränder. Och om du kringgå fullmånen och halvmåns galenskaper, kan du kanske även hitta dem i stort sett öde. Stranden vid fiskebyn Chalok Lam på norra stranden kan inte vara en bästa, men det är tyst och en växande skara av bra matställen är grupperade längs strandens gata. Du kan nå den lilla stranden Kat Khom med skoter eller till fots nordost från Chalok Lam och fortsätta vandra österut över bergen till Hat Khuat, ett populärt val för bad och snorkling; du kan också ta dig dit med båt från Chalok Lam eller Thong Nai Pan i öster.

alex_and_stacy

För avskildhet, sträva efter de isolerade stränderna på östkusten, däribland Than Sadet, Hat Yuan och Hat Thian. Hat Yuan nås med lång svans båt från Hat Rin, varifrån du kan fortsätta till Hat Thian och andra små vikar och stränder längs ostkusten. En smidig ny väg går till den härliga stranden Than Sadet, även på östkusten, men känslan av avskildhet lever. Förenade genom väg, västkusten stränder inklusive Hat Yao, Hat salad och Ao Mae Hat är platsen för solnedgångs utsikt över till Ang Thong National Marine Park.

Tempel

Ko Pha – Ngan tempel ger en lugn fristad och en möjlighet till reflektion . En av de mest spännande helgedomar på ön är de färgglada Guanyin templet, tillägnat den buddhistiska gudinnan av medkänsla. De ligger 1,5 km söder om Chalok Lam på vänster sida av tvär ön vägen från Thong Sala som du norrut, strax innan du når templet Wat Paa Sang Tham . Det är också värt att kolla in Wat Khao Tham, som sitter bland den täta lövverk träd högt på en lugn kulle nära Ban Tai – missa inte templet hallen på toppen av stegen som inrymmer en sovande Buddha . En anslagstavla vid templet detaljer en populär meditation reträtt; Andra tempel på ön inkluderar Wat Phu Khao Noi och Wat Pho . När du besöker buddhistiska tempel, kom ihåg att byta din kläder.

Jean-Pierre Dalbéra

Posted by PER – Per är en heminredning konstruktion arkitekt och resa ofta. Hoppas du kommer att njuta av den här bloggen.

Categorised under Resa, Semester, Ständer, Tempel, Thailand
Bookmark the permalink or leave a trackback.