Resedagbok i Antigua

Resedagbok i Antigua

Resa något ljus eftersom Memsahib knuffade sig utanför den gamla dödliga whatsit, jag satts upp i Antigua ute efter lite lugn och ro, lite av en fristad där du kan vila min gamla skelett. Inte riktigt i min dotage, men nästan, och ännu inte beslutat att tillbringa den bästa halvan av varje dag stryk om i en gungstol med Times korsord, kände jag att jag ville ha något mer än det vanliga hotellrummet med 24 minuters rumsservice och en mögelväxt croissant chucked genom dörren på begäran varje morgon.

Min vän Fruity Smyth-Wiggins svär alltid av någon fem stjärniga hotell på hans klubba rekommenderade listan. Han säger att du vet var du befinner dig med en remiss. Rabatter för medlemmar kastas runt som gelé spädbarn vid vissa tider på året och du kan alltid plocka upp en bit av ett fynd för sommaren jaunt om du är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Fruity tenderar att gå in för lite mer lugn än jag kan stå, men. Men ändå, om du gillar tråkig själv till döden för tre veckor spelar Alfapet och dricka formaldehyd med en brigad av gamla kära, är Fruity mannen att se om det.

Jag bestämde mig i år att prova något helt nytt och bokat mig en privat semesterbostad i Antigua. Detta var det bästa beslutet jag gjort sedan influensavaccinet kan jag tala om för er, huset var fantastiskt, det fanns massor att göra, massor att se och massor av härliga restauranger att besöka – Du kan få mer information om det på Bravofly.se genom att leta efter billiga flyg och kläderna restauranger. Det var en privat pool och en cool, stor uteplats där jag åt min frukost de flesta morgnar.

Antigua har att vara en av de lovliest platserna på jorden att tillbringa en semester. Den ljusa blå havet och den ändlösa blå himmel är bara två skäl till detta, och jolly små barer runt stranden områden visat sig vara ett utmärkt depåstopp för mig att fördriva eftermiddagarna. Jag konsumerade stora mängder rosa gin, flirtade skamlöst med en överraskande ungdomlig granny från Budleigh Salterton och haft grundligt själv. Inte en Scrabble styrelse i sikte.

Jag var tvungen att skynda för att få allt att jag ville göra innan semestern kom till ett slut. Jag lyckades att besöka Sugar Mill och Shirley Heights på mina sista två dagar och ännu befann mig längtansfullt undrar om jag kan sträcka sig i några dagar.

Jag tog steget (bildligt jag försäkra er) och chartered en båt. Jag kom hem efter en dags segling, utvilad och stärkta och ser fram emot middag. Allt är så stärkande i dessa vackra öar, sveps av passadvindarna och värms upp av solen under så många sommarmånaderna. Maten bara smakade bättre för mig, kanske för att jag hade en sådan fantastisk semester. Det var alltid någon att ta en drink med, det är vad jag gillade.

 

Posted by PER – Per är en heminredning konstruktion arkitekt och resa ofta. Hoppas du kommer att njuta av den här bloggen.

Categorised under Antigua, Resedagbok i Antigua
Bookmark the permalink or leave a trackback.